Шановні дівчата!
Карантин подовжено і ми продовжуємо навчатись дистанційно.
Наступна тема : "Кулінарія"
Страви с круп
Чули таку приказку :"Каша - матір наша" ?
Україна славиться своїми родючими землями. Колоситься на наших полях жито, пшениця та інші зернові культури. Тому страви з круп завжди присутні в нашому раціоні. Це не тільки смачно і поживно, а й корисно!
Давайте розберомось: з якої зернової культури які крупи отримують?
Які страви з круп готують?
Дізнаємось яку обробку проходять крупи перед приготуванням?
Як приготувати россипчасту чи рідку кашу?
На всі ці запитання ви зможете дати відповіді переглянувши презентацію
Завдання: Записати у зошит відповіді на такі питання:
1. З якої зернової культури виготовляють манну крупу?
2. Яке співвідношення рідини і крупи для отримання гречаної розсипчастої каші?
3. Розпитати батьків, бабусь, дідусів про страви з круп які люблять в вашій родині. Записати їх назви
4. Яку первинну обробку потрібно провести рисовій крупі перед тепловою обробкою?
Або надрукувати відповіді у листі до мене.
Завдання потрібно виконати до 16 квітня та надіслати фото за адресою:
Практична робота "Приготування розсипчастої гречаної каші" Виконати до 24 квітня. Сфотографувати процес приготування та готову страву.
Фото надіслати.
Хід роботи:
Дотримуйтесь правил техніки безпеки!
Карантин подовжено і ми продовжуємо навчатись дистанційно.
Наступна тема : "Кулінарія"
Чули таку приказку :"Каша - матір наша" ?
Україна славиться своїми родючими землями. Колоситься на наших полях жито, пшениця та інші зернові культури. Тому страви з круп завжди присутні в нашому раціоні. Це не тільки смачно і поживно, а й корисно!
Давайте розберомось: з якої зернової культури які крупи отримують?
Які страви з круп готують?
Дізнаємось яку обробку проходять крупи перед приготуванням?
Як приготувати россипчасту чи рідку кашу?
На всі ці запитання ви зможете дати відповіді переглянувши презентацію
n
Завдання: Записати у зошит відповіді на такі питання:
1. З якої зернової культури виготовляють манну крупу?
2. Яке співвідношення рідини і крупи для отримання гречаної розсипчастої каші?
3. Розпитати батьків, бабусь, дідусів про страви з круп які люблять в вашій родині. Записати їх назви
4. Яку первинну обробку потрібно провести рисовій крупі перед тепловою обробкою?
Або надрукувати відповіді у листі до мене.
Завдання потрібно виконати до 16 квітня та надіслати фото за адресою:
lorikmakhlay@gmail.com
у темі листа обов’язково напишіть своє прізвище, ім’я та клас.Практична робота "Приготування розсипчастої гречаної каші" Виконати до 24 квітня. Сфотографувати процес приготування та готову страву.
Фото надіслати.
Хід роботи:
- Вимити руки з милом
- Вдягнути робочий одяг та прибрати волосся
- Підготувати інгрідієнти у співвідношенні 1:2( 1 склянка крупи : 2 склянки води)
- Виконати первинну обробку гречаної крупи (перебрати, тобто відібрати та викинути різні домішки)
- Налити в кастрюлю з товстим дном воду та поставити на плиту
- Коли вода закипить, підсолити та засипати крупу
- Коли вода закипить разом з крупою, зробити самий маленький нагрів та накрити кришкою
- Готувати приблизно 20 хв. Не перемішувати! Каша готова, коли крупа вібрала всю воду)
- Додати вершкового масла
можна переглянути відеопідказку https://www.youtube.com/watch?v=M2U4qhoUGZk
Працюйте з плитою у присутності дорослих!Дотримуйтесь правил техніки безпеки!
Вимоги безпеки для учнів перед приготуванням їжі.
.1. Надягти спецодяг, застебнути на всі ґудзики, волосся сховати під головний убір (косинку).
2. Звільнити робоче місце від сторонніх предметів.
.1. Надягти спецодяг, застебнути на всі ґудзики, волосся сховати під головний убір (косинку).
2. Звільнити робоче місце від сторонніх предметів.
3. Перевірити справність електроприладів.
4. Вимити руки з милом.
5. Інструменти розташовувате на столі так, щоб запобігти їх падіння.
6. Не захаращувати проходи між столами сторонніми предметами.
5. Інструменти розташовувате на столі так, щоб запобігти їх падіння.
6. Не захаращувати проходи між столами сторонніми предметами.
Правила техніки безпеки при роботі з газовою плитою
- Ні в якому разі не можна встановлювати газову плиту за гарнітурою. Це ускладнює доступ до газу, і, при виникненні витоку, буде неможливо підібратися до труб, щоб його перекрити і почати ремонт.Необхідно переконатися, що витяжка добре працює. В цьому випадку, якщо відбудеться витік газу, якісна вентиляція убезпечить сім’ю від біди.
- Газову плиту слід використовувати тільки за призначенням. Ні в якому разі не можна включати її, щоб зігріти весь будинок або просто сушити над нею сирі речі. Це може призвести до займання, травм і навіть смерті.
- Не можна залишати без нагляду включену плиту. Полум’я може бути погашено протягом, що гарантує поширення газу по приміщенню, отруєння членів сім’ї, інші нещастя, пов’язані з вибухом або смертю.
- Після того, як робота з газовою плитою буде завершена, бажано провітрити приміщення, так як включені конфорки виділяють шкідливі речовини.
- Необхідно стежити за тим, щоб полум’я горіло рівно і мало блакитний колір. Якщо вогонь червоний або жовтий — газ повністю не згорає. В цьому випадку треба швидко вимкнути плиту і провітрити приміщення.
- Не можна зберігати поруч з газовою плитою легкозаймисті предмети.
- Включення і вимикання електричної плити в мережу живлення необхідно виробляти сухими руками, тримаючись при цьому не за шнур, а за вилку.
- Не можна залишати включену плиту без нагляду.
- щоб зняти блюдо з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною прихваткою, щоб уникнути опіків (це ж правило стосується всіх нагрівальних поверхонь).
- Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що вона суха. В іншому випадку може статися замикання.
- Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, так як він може розплавитися.
- В разі появи запаху гару негайно вимкніть плиту.
- під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опік.
- Духовку потрібно використовувати тільки за призначенням, для випічки і запікання. Не можна підігрівати в духовці їжу, для цих цілей слід користуватися мікрохвильовою піччю.
- Ніколи не залишати включену духовку без нагляду.
- Вставляти і виймати з включеного духової шафи посуд необхідно в спеціальних рукавичках або з прихватками, щоб уникнути опіку. Відкривати духовку теж потрібно спеціальної прихваткой, тому що поверхня духовки можуть сильно нагріватися.
- При роботі духової шафи необхідно провітрити приміщення, щоб позбутися від неприємного і шкідливого запаху згоряння.
- Після завершення роботи, духовку необхідно вимкнути
Техніка безпеки при використанні електричної плити
Загальні правила безпеки при роботі з духовою шафою
Пол — джерело небезпеки
Отже, ми вже переконалися, що кухня вимагає дотримання правил техніки безпеки. Але плита тут не самий небезпечний предмет. Другим таким джерелом неприємностей і травм є кухонний підлогу, особливо якщо він мокрий. Один ніяковий рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги.
Комментариев нет:
Отправить комментарий