6і класи. 11,01 - 17,01,2021

Доброго дня  , мої працьовиті господині-шестикласниці !

Ви чудово впорались з приготуванням гречаної каші! Відеозвіт тут  https://www.facebook.com/100002145948241/videos/3633561323392030 

https://www.facebook.com/100002145948241/videos/3008971312517704/
Ми продовжуємо опановувати дистанційно навчальний модуль "Кулінарія".
Теоретично ми познайомилися з макаронними виробами. Тепер час практичної роботи.  Згадайте презентацію . Якими двома способами можна приготувати макарони???


А тепер завдання:
1. Користуючись різними джерелами інформації ( інтернет, кулінарні книги, розповідь мами чи бабусі), провести пошукову роботу і знайти та зберегти собі рецепт страви з макаронних виробів яку вам хочеться приготувати   (Це може бути паста, макарони "по флотські" , запіканка,  тощо). 

2. Підібрати продукти та все необхідне для приготування.


3. Приготувати страву. 


4. Процес приготування сфотографувати або зняти відео. 


5. Подати страву та пригостити родину


6. Фото/відео процесу приготування та подачі страви , назву, рецепт -  переслати мені.


за адресою:


lorikmakhlay@gmail.com

у темі листа обов’язково вказавши своє прізвище, ім’я та клас, 

Обов'язково дотримуватися техніки безпеки! Бути обережними та охайними!!

 приклади страв вашій увазі:


1.  https://klopotenko.com/uk/pasta-uk/

2.  https://ukr.media/food/381376/



3.


4.




 Натхнення вам та смачних результатів!!!!

Вимоги безпеки перед приготуванням їжі
1.  Надягти спецодяг, застебнути на всі ґудзики, волосся прибрати.

2.     Звільнити робоче місце від сторонніх предметів.

3.     Перевірити справність електроприладів.
4.     Вимити руки з милом.
5.     Інструменти розташовувати на столі так, щоб запобігти їх падіння.
6.     Не захаращувати проходи між столами сторонніми предметами.
Вимоги безпеки під час приготування їжі
1. При ручній обробці продуктів ножем необхідно застосовувати наступні правила:
  • при роботі з ножем тримати ніж лезом від себе;
  • при нарізанні пальці тримати на відстані від леза ножа;
  • передавати ніж один одному тільки ручкою від себе;
  • консервні банки відкривати спеціальним ключем;
  • дотримуватися обережності при роботі з ручними тертками;
  • нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці.
Вимоги безпеки при роботі з електроприладами
·       перед включенням електроприладів перевірити справність шнура;
  • вмикати та вимикати електроприлади необхідно, тримаючи за вилку сухими руками.
Вимоги безпеки під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом
  • не доливати каструлю рідиною на 4-5 см до верху;
  • при закіпанні рідини зменшити вогонь;
  • відкривати кришку, піднімаючи від себе;
  • засипати продукти в киплячу рідину обережно.
  • при смаженні обережно класти продукти на розігрітий жир і стежити, щоб не потрапили краплі води;
  • користуватися спеціальними лопатками.
  • гарячий посуд брати прихватками.
Вимоги безпеки після закінчення приготування їжі
1.      Вимкнути електроприлади.
2.     Вимити та прибрати робочі інструменти у відведене для них місце.
3.     Привести в порядок робочу поверхню.

Термін виконання до 21 січня

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения